Pizzasauce

Drengene ankommer til to ugers sommerferie i dag. Det betyder også, at aftensmad hver dag, ikke er lige så hip som hap, som når det blot er jeg og den bedste halvdel. Da vejret er frygtelig godt, tænker vi at aftenens menu står på hjemmelavet pizza på stenplade på grillen. Sådan en som er lavet helt fra bunden. Både hvad dej og hvad pizzasauce angår. Dejen bliver blot lavet på bagemaskinen, som har en evne til at samle den dejligste dej. Saucen er derimod en hel ny øvelse, og en som jeg mere eller mindre har lavet på slump. Jeg havde de basale ingredienser tænkte jeg, så det var da bare at komme igang.

basis

Jeg tog 2/3 dele af en bakke cherrytomater, smed dem i en skål sammen med ca. 5 soltørrede tomater og en tsk. tomatpure. Disse ting blendede jeg, men lod nogle klumper være tilbage for at lade den beholde en struktur. Den blev spædet til med ca. 2 dl. vand og  1/2 dl. olie.

En lille håndfuld basilikum blev hakket fint, og jeg tror det endte med fem fede hvidløg som blev finhakket ligeså. De to ting blev svitset meget tjept på en meget varm pande, som var smurt med 5 spsk. olie. Hvidløgene må ikke blive brune (de blive bitre af det), så i det øjeblik hvidløg og basilikum ramte panden, skruede jeg helt ned til næstlaveste blus på komfuret, og smed herefter en lille håndfuld tørrede oregano i – kun fordi jeg ikke havde noget frisk af slagsen. Tomatjævningen blev tilsat, og det samme gjorde lidt salt, peber, tørret kværnet chilli som tilsættes efter behag. I kom også en spsk. sukker, en spsk. sirup og en knivspids bagepulver (tager syren og giver det hele en lidt mildere smag). Da det hele var samlet, fik det lov til at simre i ca. 20 minutter, hvorefter man kan smage til, hvis nødvendigt.

pizzasauce

Det endte med en forfærdelig god smag, og det var ekstremt enkelt at lave. Egentlig tror jeg, at du kan lave den lige som du selv ønsker det, med de ingredienser du ønsker, sålænge du blot har basisen med tomaterne, som også kan erstattes med ganske almindelige flåede tomater tænker jeg.

Saucen er kommet på glas, og vi får langt fra brugt det hele i dag. Det vi ikke bruger bliver smidt på køl, og så må vi se hvordan det holder sig …. hvis det får lov til at bevise det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *